ВАКС визнав винуватим ексменеджера Burisma Group у спробі підкупу керівництва НАБУ і САП ФОТО

100 млн грн перерахує на дрони для ЗСУ ексменеджер Burisma Group, якого суд визнав винним у спробі підкупу керівництва НАБУ і САП.

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості з колишнім менеджером групи компаній Burisma Group Андрієм Кічею. Його обвинувачували в пособництві колишньому міністру екології Миколі Злочевському в наданні у 2020 році 5 млн доларів неправомірної вигоди на той час керівникам НАБУ і САП. Гроші намагалися дати за закриття справи Реалбанку, де підозрюваним також є Злочевський, повідомляє НАБУ. 

Кічі призначили 5 років умовного позбавлення волі з іспитовим строком в 1 рік. Він також буде співпрацювати зі стороною обвинувачення і зобов’язався протягом 5 днів внести 100 млн грн на проєкт United24 «Армія дронів».

“Раніше у цій справі на угоду так само пішла колишня податківка Олена Мазурова. Їй теж дали 5 років умовно, але з іспитовим строком у 2 роки.

Наразі ВАКС продовжує судити за цю історію колишнього першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби в Києві Миколу Ільяшенка та самого Злочевського. Останнього судять заочно”, – йдеться у повідомленні. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.