У ході масштабних контрдиверсійних заходів в Білгород-Дністровському районі Одеської області Служба безпеки викрила ще одного агента фсб. Як повідомили в СБУ, зловмисник збирав розвіддані про дислокацію та озброєння підрозділів ЗСУ на території південного регіону.

Зазначається, що насамперед чоловік намагався виявити бойові позиції української протиповітряної оборони поблизу чорноморської акваторії. Також він фіксував результати ворожих ракетних ударів по критичній інфраструктурі, у тому числі по мосту через Дністровський лиман. “Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для коригування своїх повторних повітряних атак на українські об’єкти”, – зазначили в СБУ.

Зловмисника затримали на спробі передачі агресору закритих відомостей про оборону морського узбережжя. Ним виявився місцевий житель з кримінальним минулим, якого російська спецслужба залучила до негласної співпраці після початку повномасштабного вторгнення. В СБУ повідомили, що вербування здійснювали дистанційно через його брата, який входить до складу окупаційних угруповань рф. У подальшому російський агент був на прямому зв’язку з кадровим співробітником фсб. Саме перед ним ворожий поплічник «звітував» про виконані завдання і надсилав йому фото та відео українських об’єктів.

Під час обшуків у затриманого знайшли мобільні телефони та комп’ютерну техніку, які він використовував для спілкування з агресором. Чоловіку повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.