У Кременчуці поліцейськими УСР, протягом двох тижнів, було затримано трьох наркокур’єрів і вилучено понад 10 кг PVP ФОТО

Вартість вилученого на чорному ринку складає приблизно 180 тисяч доларів США.

Поліцейськими Управління стратегічних розслідувань у Полтавській області протягом двох тижнів в Кременчуці було затримано трьох наркокур’єрів, які працювали на один із інтернет магазинів з продажу наркотиків на території нашого міста та прилеглих населених пунктів.

За результатами злагоджених дій слідчих та оперативників вилучено в загальній кількості понад 10 кілограмів наркотичної речовини PVP, вартість якого на чорному ринку складає приблизно 180 тисяч доларів США.

PVP — небезпечний синтетичний наркотик.  На жаль, останнім часом серед молоді, та й не тільки, набув популярності вкрай небезпечний синтетичний наркотик PVP.

Згідно з Переліком наркотичних засобів, психотропних речовин і пре­курсорів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 770 від 06.05.2000, PVP належить до особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено. Відомий також під назвами «ванільне небо», «швидкість», «флакка», «солі», «альфа». З’явився орієнтовно у 2011 році.  

Наркотичний засіб має специфічну молекулярну структуру, що дозволяє речовині миттєво проникати в клітини, оминаючи біологічні бар’єри, що викликає активний процес вироблення моноамінів (активних речовин). Спостерігається короткочасна й сильна інтоксикація, а також стійка фізична й психічна залежність уже за 2 прийоми.  

У пацієнтів із наркотичною залежністю спостерігається різке погіршення стану здоров’я й неухильна емоційно-особистісна деградація. Після безперервного тижневого вживання зменшуються інтелектуальні здатності, людина вже не може швидко й правильно вирішувати різного роду завдання.

Після безперервного двомісячного прийому спостерігаються перепади примітивних емоцій (агресія, страх, сміх), а також порушення мови.  

При вживанні наркотику організм швидко виснажується, порушується робота всіх систем і внутрішніх органів. Згідно статистики, більшу частину наркозалежних чекає летальний кінець у перший рік застосування.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.