СБУ затримала підприємця, який надав автобуси для перевезення окупантів з Криму до Херсону ФОТО

Співробітники Служби безпеки України затримали власника компанії-автоперевізника, який брав участь у транспортуванні російських окупантів з Криму до Херсона.
Про це повідомила пресслужба СБУ.

Так, для перевезення росіян затриманий власник залучив понад 50 одиниць пасажирського транспорту, які перебували в автопарку підприємства. Після звільнення Херсону чоловік намагався втекти до Молдови, щоб уникнути правосуддя.

Втім, спецслужбовці запобігли цьому. Вони викрили зловмисника, встановили його місцеперебування і затримали на спробі перетину кордону. За даними слідства, фігурантом є керівник однієї з великих транспортних компаній, яка займається пасажирськими перевезеннями, зокрема до країн ЄС.

На початку повномасштабної російсько-української війни затриманий підтримав окупантів і «перелаштував» власний бізнес на користь росії. Для цього він «перереєстрував» компанію в окупаційній адміністрації й відкрив банківські рахунки у рф.

В обмін на співпрацю окупанти обіцяли перевізнику безперешкодне управління автопідприємством та вільне пересування по тимчасово окупованих регіонах.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру у пособництві державі-агресору (за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає ув’язнення від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна чи без неї.

Наразі суд обрав запобіжний захід — тримання затриманого під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення до відповідальності винних осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.