У снігопади — без даху над головою: у будинку по вулиці Шведській у Полтаві зірвало частину покрівлі ФОТО

У чотириповерхівці по вулиці Шведській, 20 під час негоди з 11 на 12 грудня зірвало частину покрівлі. Люди бідкаються, адже будинку вже понад 80 років і він давно в аварійному стані. До того ж, міська влада, за словами мешканців будинку, на їхні звернення не реагує. Більше про це у нашому матеріалі.

— Це все прогнивше, зламане. Це до чого кріпиться наша покрівля.

У чотириповерховому будинку по вулиці Шведська, 20 у Полтаві у ніч з 11 на 12 грудня негодою зірвало частину даху. Квартира полтавки Майї Мельничук заходиться саме під вирваною покрівлею. Жінка каже: будинок старий. Його звели ще у 1937 році. І за 20 років, які вона тут живе, не пам’ятає, щоб проводилися якісь ремонтні роботи.

Майя Мельничук, мешканка аварійного будинку: Вночі з 11 на 12 грудня у нас вітром знесло покрівлю. Був дощ, сніг. Ми настелили що могли. Зверталися у міську раду, зверталися в ЖКГ, навіть військову адміністрацію. Всюди нам відмовляли, казали, справляйтеся власними силами. Що найстрашніше, то це те, що цей дах звисає там, де ходять люди. Тобто він кожного моменту може впасти на людей.

Володимир Лопатін — сусід пані Майї. Каже: побоюється і за свою половину будинку, адже там дах теж може відірватися у будь-який момент.

Володимир Лопатін, мешканець аварійного будинку: У мене теж дах в аварійному стані. Прогнили ці балки. Не сьогодні-завтра буде негода чи вітер — і воно все знесе. Те ж саме буде. Ми живемо тут 5 років. У нас протікає і є сліди на стінах. Зверталися, та ніякої реакції поки немає.

Відремонтувати дах у будинку мешканці просять ще з 2017 року, та досі ситуацію вирішити не вдалося. Кажуть: у 2020-му їх у міській раді повідомили: виділили кошти на ремонт, та ніяких робіт так проведено і не було. Усе, що псується та руйнується, люди ремонтують самі.

Наталія Білова, мешканка аварійного будинку: Це було на 13-й сесії 22 грудня 2017 року, це вже стояло це питання. Та питання не вирішили, перенесли на 2018 рік. Потім перенесли на 2019 рік — і до цього часу. Ми зверталися, писали листи. Відписки всі однакові. Виділили нам два мільйони на дах, потім прийшли десь у 2020 році, ну не знаємо, де ці 2 мільйони.

Щоб з’ясувати, чи будуть ремонтувати будинок після теперішніх пошкоджень, ми направили запит до Полтавської міської ради та ЖЕО № 2, на балансі якого знаходиться аварійний будинок. Тим часом на сайті комунального підприємства знайшли наступну інформацію: «До рішення виконавчого комітету Полтавської міської ради від 4 квітня 2018 до мінімально необхідного переліку послуг, які надаються комунальним підприємством, не включено ремонт покрівель та під’їздів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.