УПЦ МП зробила єпископом священика, якого СБУ застала з неповнолітнім співаком ФОТО

Українська православна церква Московського патріархату возвела секретаря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ архімандрита Никиту (Сторожука) в сан єпископа Івано-Франківського і Коломийського. Про це повідомила Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ у Telegram 4 грудня.

Архієрейську хіротонію, тобто церемонію возведення в сан, здійснив предстоятель УПЦ блаженніший митрополит Київський та всієї України Онуфрій у співслужінні митрополита Чернівецького та Буковинського Мелетія й архієреїв УПЦ.

25 листопада стало відомо про скандал, в якому був замішаний архімандрит Никита. Пресцентр СБУ провів перевірку в Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП, за підсумками якої повідомив, що співробітники спецслужби знайшли документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур, склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, а на комп’ютерах керівництва єпархії виявили “фотокопії посвідчень рашистів, які брали участь у бойових діях проти українських військ”.

Видання LB.ua повідомило з посиланням на джерела, що в келії митрополита Чернівецького та Буковинського Мелетія “застали в момент фізичної близькості” архімандрита Никиту з юнаком, який співає в місцевому хорі, причому співаку лише 17 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.