Депутат міськради Житомира організував «схему» зі сміттям на ₴1,5 мільйона - СБУ ФОТО

СБУ викрила депутата міської ради Житомира, який зі спільниками привласнив 1,5 млн грн, виділених із бюджету на прибирання вулиць та вивезення сміття.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ в Житомирській області.

«Співробітники Служби безпеки викрили схему привласнення бюджетних грошей Житомира, яка діяла під час воєнного стану. Ці кошти були виділені з бюджету територіальної громади на вивезення сміття та прибирання вулиць і тротуарів обласного центру. За даними слідства, організував схему чинний депутат міської ради – директор одного з комунальних підприємств міста. Він залучив до незаконної діяльності свого підлеглого – головного інженера КП (за сумісництвом діючого адвоката), а також знайомого підприємця», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на початку 2022 року організатор схеми пролобіював перемогу «свого» комерсанта у конкурсних торгах із закупівлі послуг з вивезення негабаритного і будівельного сміття та прибирання тротуарів Житомира. У лютому-квітні 2022-го підприємець переміг у ще одному тендері – з прибирання тротуарів та вулиць міста.

На підставі актів виконаних робіт, складених та завізованих учасниками оборудки, упродовж березня-вересня 2022 року з бюджету громади на рахунки підприємства надійшло майже 1,5 млн грн, які були привласнені фігурантами. До переліку підрядник вніс роботи, які неофіційно виконували робітники комунального підприємства за вказівкою директора – організатора схеми.

На підставі зібраних СБУ доказів депутату міськради, його підлеглому та керівнику фірми-підрядника повідомлено про підозру за ч.ч. 4, 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення) та ч.ч. 3, 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.